platform for art, nature & technology
MAP
buitenwerk
doorlopend
audiotour

Audio Dérives

Esther Hovers

In Audio Dérives verandert het publiek in de performer. Deze audio wandeling brengt de luisteraar van het Amstelpark naar de Amsterdamse Zuidas. Guy Debord’s Théorie de la Dérive (1956) staat centraal binnen de verhaallijn. Al wandelend reflecteert de luisteraar op de directe omgeving en architectuur van de buurt. Deze audio-ervaring benadert de stadswandeling als een vorm van poëzie.

De solitaire wandeling heeft tijdens de pandemie een andere betekenis gekregen. Terwijl de digitale wereld alleen maar dominanter werd, veranderde de openbare ruimte in één van de weinige plekken om kunst op een veilige, fysieke manier te ervaren. Audio Dérives gebruikt tekst en muziek – die speciaal voor het project werd geschreven – om de digitale ruimte te verruilen voor een wandeling door de stad.

Deze audio wandeling kan elk moment in de week gelopen worden met je eigen smart phone en koptelefoon door middel van het downloaden van een QR code op een poster die buiten het Glazen Huis hangt dat het begin punt van de wandeling vormt. Audio Dérives was onderdeel van de tentoonstelling Mind Your Step in 2020 en is na afloop van de tentoonstelling permanent te ervaren.

Download via de QR Code op de poster (zie onder) of via https://estherhovers.com/Audio-Derives

Concept / Script – Esther Hovers
Edit / Opname – Hans Poel
Muziek / Opname – Lomar Brown
Verteller – Annemarie Wadlow
Audio Dérives werd mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst AFK en Stroom
logo-afk-72dpi

Over de kunstenaar
In haar werk onderzoekt Esther Hovers hoe macht, politiek en controle tot uiting komen in de vormgeving van de publieke ruimte. Ze werd opgeleid als fotograaf maar creëert installaties waarin fotografie, tekeningen, tekst en film een gelijk aandeel hebben.

Dit kunstwerk is ontwikkeld in samenwerking met Zone2Source, internationaal podium voor kunst, natuur & technologie in het Amstelpark, Amsterdam. Zone2Source wil het Amstelpark de komende jaren ontwikkelen tot een park voor kunst en ecologie en een proeftuin voor het Chtuluceen, waarin we de verstrengeling van mens en natuur oefenen. Andere werken die bezoekers het Amstelpark anders laten ervaren zijn Floriade Fluisteringen van KCCM, Plantsoensociologie van de Onkruidenier, BuzzBench van AnneMarie van Splunter, Odoshi Cloud Sequence van Ronald van der Meijs, PIT Portaal van Karin van Dam en de geluidswandeling Secret Garden van Justin Bennett.
Bekijk alle werken op de Amstelpark kunstkaart

Glazen Huis

Startpunt: Zone2Source / Het Glazen Huis