workshops Machine Wilderness
Als onderdeel van de Machine Wilderness tentoonstelling waarin vier kunstenaars werken aan de ontwikkeling van nieuwe robots voor het specifieke eco-systeem van het Amstelpark geven zij elk een workshop waarin dieper ingegaan wordt op de projecten en deelnemers actief meewerken aan het ontwikkelen van en experimenteren met de robots. Alle workshops vinden plaats in het Glazen Huis en buiten in het park. De workshops zijn gratis maar een beperkt aantal deelnemers zijn mogelijk. Inschrijven info@zone2source.net
Workshop met Rihard Vitols
Woensdag 23, 16-18 uur
Rihards Vitols werkt van 20 t/m 25he project. Mei in het Amstelpark aan zijn nieuwste robotische project
De workshop begint met een presentatie van Rihards Vitols over het project dat hij in het Amstelpark ontwikkelt en toont de diverse fasen van het onderzoek en maakproces door middel van beeld en geluid. Daarna gaan de deelnemers samen met hem op een ‘diep luister’ wandeling door het park, een proces om te leren echt te luisteren naar de natuur om ons heen. We kunnen immers alleen duurzame technologie voor het ecosysteem ontwerpen als we deze ook echt begrijpen door ons ervoor te openen. Deelnemers krijgen een koptelefoon, microfoon en opname instrument mee en werken aan het maken van geluidsinstrumenten. Daarbij toont Rihards hoe hij deze ervaring in zijn werk gebruikt en laat hij zien hoe kennis over dieren kan leiden tot hele andere oplossingen voor milieuproblemen.
Jeugdworkshop Robotica
Ian Ingram en Theun Karelse
Woensdag 30 Mei, 15-17 uur
Net zoals dieren, spreken machines die interacteren met andere wezens ons allen op een bepaald niveau aan. Het werk van Ian Ingram heeft de capaciteit om vele wezens inclusief mensen van jong tot oud aan te spreken. Op het niveau van gebaar en speelse interactie verbinden deze machines zich tot onze meest fundamentele manieren van communicatie. Tijdens een informele sessie nodigen we kinderen van alle leeftijden uit om met de machines het park in te gaan om de vele wezens daar te ontmoeten.
Workshop Ian Ingram
Vrijdag 1 Juni, 15:00 – 18:00 uur
Ian Ingram werkt van 20 Mei t/m 3 Juni vrijwel dagelijks in het Amstelpark waar hij in contact is met zowel de parkbewoner als de parkbezoekers.
Het werk van Ian Ingram begint bij de observatie van lokale dieren en het verzamelen van materialen (zowel digitaal als fysiek) die gebruikt worden in de bouw van de robot’s mechatronics en waarnemingssystemen. Deelnemers werken tijdens deze workshop mee aan het observeren van gebaren en gedrag van dieren rondom het Glazen Huis en leren simpele mechanismen te bouwen die dier gebaren maken. Deze mechanismen kunnen Ian’s robot verder helpen ontwikkelen. De verzamelde observaties (op foto en video) zullen gebruikt worden als machine-learning trainingsdata om de robot specifieke lokale dieren te helpen herkennen. (Kraaien, konijnen, duiven, wormen and wie weet wat nog meer!)
Workshop Jip van Leeuwenstein
Vrijdag 29 juni
Jip van Leeuwenstein werkt vanaf 22 Juni in het Amstelpark aan zijn nieuwe robotische project.
Aan het einde van zijn werkweek in het Amstelpark bespreekt Jip van Leeuwenstein in een workshop de serie robots waar hij aan werkt die fungeren in ecosystemen die door de menselijke activiteit uit balans zijn geraakt. Deelnemers werken mee aan het bouwproces en ontdekken in detail hoe Jip’s roofdier robots werken. We onderzoeken of het mogelijk is wezens te creëren die zelfredzaam zijn binnen een ecosysteemen of deze technologie daadwerkelijk toepasbaar is voor het in balans brengen van ecosystemen. Technische ervaring is niet nodig voor deelname.