Als mens verkennen we, net als dieren of planten, onze omgeving vanuit onze eigen specifieke zintuiglijke mogelijkheden. We navigeren de omgeving met onze ogen, onze neus, met onze oren en onze tast. Maar doordat we zo gefocused zijn op het zien en het denken, dat in onze samenleving veel meer waardering krijgt, hebben we maar weinig begrip en taal voor de rol die onze meer intiemere zintuigen spelen in de manieren waarin we ons door onze leefomgeving bewegen. Met het lichaam als sensor ontmoeten we het Amstelpark vanuit al onze zintuigen en onderzoeken we het belang van een belichaamd perspectief.
Deep Mapping
Kaarten maken wordt al ontzettend lang gedaan – ze helpen ons met navigeren en het filteren van informatie. Maar wat mist er vaak op een tweedimensionale kaart? Welke ervaringen, herinneringen, geluiden en geuren staan hier niet op? In deze sessie verkennen we het Amstelpark vanuit een multizintuiglijk perspectief waarin we van de paden afwijken en het park vanuit diverse zintuigen verkennen. Vervolgens gaan we aan de slag om onze geleefde ervaring van een plek in kaart te brengen.
Deep Listening
Onze oren staan 24/7 open, maar dat betekent niet dat we even goed naar alle informatie luisteren. Met deep listening probeer je zo ver en zo dichtbij mogelijk te luisteren, en opent zich een wereld die verder en dieper reikt dan alleen zicht. Het Amstelpark is veel soorten dieren, wateren en stemmen rijk, die we via ons gehoor op een nieuwe manier kunnen ontmoeten.