testing ground for art & ecology
MAP
blog

Midsummer Nights Dream Solstice Performances

Divisions for Habitat organiseert het jaarlijkse Midsummer Nights Dream Solstice Performance Event op de langste dag van het jaar, 21 Juni van 14 tot 19 uur. Een serie performances worden gepresenteerd in de omgeving van de paviljoens die reageren op dat speciale moment dat mensen het dichtst bij de parallele wereld van geesten, natuur fantomen en elfen staan.
14 – 15 uur Baptism of A Lily (Bloemschik demonstratie)
Krijn Christiaansen and Cathelijne Montens als onderdeel van hun project Sensing Nature (1972-2022), een onderzoek naar de geschiedenis van het Amstelpark dat gepresenteerd wordt in de Orangerie. KCCM heeft bloemenarrangeur Dorien van den Berg uitgenodigd. In het koepelvormige paviljoen, waar op 14 september 1972
de leliesoort ‘Princess Gracia’ door de Prinses van Monaco werd gedoopt, zal Dorien een arrangement maken met verschillende leliesoorten (van 1972 to nu). Wijnand van der Kooij, technisch directeur van De Jong Lelies, zal de ontwikkeling van deze leliesoorten toelichten. Het arrangement zal daarna onderdeel worden
van de Midsummer Nights Dream Solistice Performances tijdens een processie die eindigt in een water ceremonie bij de vijver.
14.30 – 15.50 uur The Elimination of a Picture and Its Subject
Met electriciteit en resonatie absorberen Alfredo Genovesi en Lee Ellickson zich in de mysterieuze stemmen van bomen en beelden van de schilder Richard Dadd uit de verhalen van A Midsummer Night’s Dream. Verzamelen in de Orangerie tuin.
aanvang 3 pm, 4.15 and 6 pm Echo: Labyrinth
Een wandeling en concert in de ommuurde tuin door The Genetic Choir. Met gastmuzikant Mark Alban Lotz.
Het koor creeert gestructureerde improvisaties en onderzoekt de mysterieuze aard van echo’s in ruimte en tijd. verzamelpunt Orangerie tuin.
5 30 -40 pm A Third Apposite Concentration of the key Motions of a Midsummer Night’s Dream Spectacle—Reabridged and Rediffused
Uitgevoerd door The Peter Hurkos Chair of the Sitting Bull School for Inadventently Received Knowledge in de hut achter de Orangerie. Een interpreteerder geeft een blik in de conflicten van Shakespears tekst door middel van de rol die planten en bloemen spelen zonder gebruik van taal.