testing ground for art & ecology
MAP
blog

Wild Amsterdam, Deltaplan Biodiversity

Zone2Source doet mee aan de oproep Wild Amsterdam, een Deltaplan Biodiversiteitsherstel voor een natuurrijk Amsterdam (2020 – 2025). Het Deltaplan is een aanpak in 10 projecten, variërend van Amsterdam als parkstad: ‘alle parken 1000 soorten’, De Stad als Kruidenweide tot Alle stadsdelen een eigen wildernis die allen het belang van groen in de stad benadrukken.
Vanavond om 20.30 wordt het Deltaplan aangeboden aan wethouder Joris Ivens in Pakhuis de Zwijger. Zie https://dezwijger.nl/programma/groenvisie-amsterdam.
Een van de initiatiefnemers is Thijs de Zeeuw, die ook betrokken is bij Zoo of the Future die de afgelopen maanden in Zone2Source te zien was.
Wat als we Amsterdam zien als stad met niet 863.000 inwoners maar vele triljoenen? 
Wat als we Amsterdam zien als een natuurgebied waar mensen wonen in plaats van een stad met plantsoenen? Een groene stad met parken op daken, met groene straten die elk huis verbinden met parken en bossen? 
Wat als samenleven niet alleen over mensen gaat, maar in het Amsterdam van de toekomst ook wordt gebouwd voor bomen, planten en dieren? Omdat we elkaar nodig hebben voor een gezonde leefomgeving en een duurzame toekomst.
We worden net uitgenodigd om aanstaande maandag onze oproep aan te bieden aan wethouder Ivens. Die presenteert dan in een live uitgezonden programma zijn GroenVisie vanuit Pakhuis de Zwijger.
Het is een programma-zonder-publiek, het is zeer kort dag, en het zal een kort moment zijn, maar we weten ook niet of zich op korte termijn een beter moment aandient, dus we denken dat we van deze uitnodiging gebruik gebruik moeten maken.
In de afgelopen periode hebben we zo goed mogelijk jullie opmerkingen en aanvullingen verwerkt. Het resultaat is bijgevoegd.
We zullen zorgen dat de prachtige lijst van deelnemers op een mooie manier in beeld komt.
En natuurlijk nodigen we eenieder uit om (online) langs te komen.
<img class=”alignnone size-full wp-image-10144″ src=”https://zone2source.net//wp-content/uploads/2020/06/Schermafbeelding-2020-06-08-om-16.44.07.png” alt=”” width=”719″ height=”637″ /></div>