testing ground for art & ecology
MAP
blog

Workshop De Onkruidenier

workshop-beeld
Op 15 augustus gaat de Onkruidenier bij Zone2Source van start met een reeks workshops waarin het Amstelpark even functioneert als supermarkt.
Tijdens deze middag stelt de Onkruidenier het Amstelpark als leverancier van levensmiddelen centraal met de ambitie om onkruid weer een nieuwe betekenis te geven. Samen zijn Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer de Onkruidenier en  verkennen zij sinds enkele jaren het gebruik van urbane vegetatie in hun dagelijks leven. Voor de Onkruidenier bestaat onkruid niet, veel ‘ongewenste’ planten als Brandnetel, Daslook, Hondsdraf, Paardenbloem, Madeliefje, Look-zonder-look, kleefkruid e.v.a. blijken waardevolle planten die we kunnen gebruiken.
Momenteel kent Nederland ruim 4300 supermarkten waarmee de unieke situatie bestaat dat iedereen binnen een korte afstand boodschappen kan doen. Waar voorheen dagelijkse levensmiddelen dichtbij of in de stad werden geplukt of verbouwt, is de toevoer van voedsel een economisch internationaal model geworden dat zich baseert op overdaad voor de laagste prijs. Maar de natuur  dichtbij huis heeft een rijkdom aan overdaad te bieden die we vergeten zijn. Heeft de natuur de strijd om de consument verloren?
Welke producten kun je in augustus in de schappen van het Amstelpark vinden?
Tijdens een rondleiding brengen we nieuwe functies van het park in kaart en zullen we een aantal producten gaan maken in een workshop. We sluiten de workshop af met een parkhapje en een drankje.

 

Programma 15 augustus:
15.00 uur: verzamelen bij de Orangerie en korte introductie
15.15 uur: rondleiding door het Amstelpark
16.30 uur: workshop
17.15 uur: proeverij
Wil je deelnemen?
Meld je aan via contact@onkruidenier.nl
kosten: 15 euro