proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

3 Juli 2016: Presentatie ‘Admiraal van Delfshaven the 1st’ en interactieve sessie

Magnetoceptia presentatie extra kostuum ‘Aerial Mast’ en interactieve sessie
Zondag 3 juli 2016
15:00-17:00
het Glazen Huis, Amstelpark
Start performance: 15:00 (duur 30 min.)
Interactieve sessie: 16:00-17:00
Het kostuum ‘ Admiraal van Delfshaven the 1st” wordt toegevoegd aan de tentoonstelling en gepresenteerd in het Glazen Huis. Het is het meest recente werk in de serie van Magnetoceptia draagbare antennes, ontwikkeld in april 2016 in Nederland. Het stuk is tot stand gekomen in en met materiaal van de haven van Rotterdam en is gebaseerd op maritieme technieken.
‘Admiraal van Delfshaven the 1st’ is een draagbare antenne ontvanger die onzichtbare fenomenen oppikt uit de omgeving en hoorbaar maakt door middel van elektronisch geluid.
De contsructie, geïnspireerd op een scheepsmast, is geheel opgebouwd uit materiaal dat in de haven van Rotterdam gevonden is.
De (op)vouwbare houten balken fungeren als een platform voor een aantal ontvangers die op verschillende manieren afgestemd zijn om electromagnetische velden en wind energie om te zetten in geluid. De opgepikte signalen variëren van maritieme en luchtvaart communicatie tot stedelijke en natuurlijke signalen. Doordat de drager specifieke mechanismes van het kostuum bedient, worden de signalen gemoduleerd en ontstaat er een unieke compositie.
‘ Admiraal van Delfshaven the 1st’ is onderdeel van een serie kostuums ontworpen in Nederland voor Magnetoceptia, een samenwerkingsproject van Patrizia Ruthensteiner en Dewi de Vree.
Op deze dag zijn de kunstenaars aanwezig in de tentoonstelling om hun werk uit te leggen. In deze interactieve sessie kan het publiek de kostuums uitproberen en de electromagnetische velden die aanwezig zijn in het Glazen Huis en de omgeving ervaren.