proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
4 oktober, 16.55-17.20

On Future Food Imagineries

Genomic Gastronomy, Anje Poortman

Zack Denfield en Cathrine Kramer (kunstenaarscollectief Genomic Gastronomy) in gesprek met Anje Poortman (Thuishaven Voedselbos / Toekomstplanter)

Genomic Gastronomy
The Center for Genomic Gastronomy is een door kunstenaars geleide denktank die in 2010 werd opgericht door Cathrine Kramer (NO) en Zack Denfeld (US). Ze presenteren hun onderzoek naar organismen en omgevingen die gemanipuleerd worden door menselijke voedselculturen in de vorm van openbare lezingen, onderzoekspublicaties, maaltijden en tentoonstellingen. Sinds begin 2024 ontwikkelen ze de komende 2 jaar Genomic Gastronomy Garden in het voormalige zeehondenverblijf in het Amstelpark.

Anje Poortman is een zelfbenoemde voedselboswachter van het Thuishaven Voedselbos in het buitengebied van Zeewolde. Toen ze vanwege de covid-19 pandemie haar kantoorbaan verloor heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt: Toekomstplanter. Tegenwoordig onderhoudt ze een romantisch voedselbos van twee hectare en een tweede, productiegericht voedselbos dat in november 2021 is aangeplant.