proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

De Groene Stad: presentaties en discussie

green city debate
Glazen Huis | Donderdag 20 Februari, 13 – 17 uur.
Het dringt langzaam door in allerlei sectoren dat we onze natuurlijke bronnen op een andere manier moeten gaan aanspreken en gangbare processen veranderen. Dit vereist het aangaan van nieuwe relaties met onze omgeving in een ecologie waarin natuur en cultuur, stad en platteland niet langer tegenstellingen zijn.Voor deze middag hebben we zes sprekers uitgenodigd die zich vanuit verschillende achtergronden – botanie, permacultuur, ontwerp, architectuur, technologie – bezig houden met de vergroening van de stad.
Sprekers zijn: Geralt Joren (hortularis Hortus Botanicus Vrije Universiteit Amsterdam), Debra Solomon (Urbaniahoeve, Social Design Lab voor Stadslandbouw), Janine Toussaint (Ontkiem West, Tugela 85 ), Theun Karelse (FOAM), Bert Kramer (Remark), Lynn Shore (River of Herbs). Gespreksleider: Iris Dik (adviseur en curator in de publieke ruimte)
Aanleiding voor deze middag is de tentoonstelling Pixel Palace, waarvoor Refunc een decor van getransformeerde pallets heeft gebouwd voor een presentatie platform voor de VU Hortus Botanicus. De VU Hortus moet de komende jaren plaatsmaken voor uitbreiding van het VU Ziekenhuis. Daarmee gaat een schat aan kennis en een unieke collectie verloren. Hortularis Gerald Joren geeft een inleidende lezing over de hedendaagse betekenis van de hortus, die wij hier plaatsen binnen een groter platform van denken en praktijk over de groene stad van de toekomst.