testing ground for art & ecology
MAP
blog

Erase the streets of Amsterdam

Sorry this text is only available in Dutch. Artist and researcher Naomi Bueno de Mesquita invites everybody in Amsterdam to jointly erase the street of the city using her web-app Walkaway, as part of the Mind Your Step exhbition.
 

Kunstproject Walkaway laat je tijdens corona verdwalen in de stad

Collectieve wegwisdag op 15 november

Door covid-19 wandelen we meer dan ooit door de stad. Kunstenares en ontwerpend onderzoekster Naomi Bueno de Mesquita ontwikkelde WalkAway, een kunstproject om alle collectief de straten van Amsterdam ‘weg te wandelen’. Iedereen met een mobiele telefoon kan (kosteloos) meedoen door een digitale kaart aan te zetten en al dwalend door de stad de straten uit te gummen. Het project loopt in de hele maand november met een speciale collectieve wegwisdag op zondag 15 november.

 
Kunstenares Naomi Bueno de Mesquita ontwikkelde WalkWay omdat zij het betreurtdat we zo afhankelijk zijn geworden van navigatie-apps, gezien we daarmee alleen maar vinden wat we zoeken. We verliezen daarmee de vrijheid om te (ver)dwalen, of om op toevallige ontdekkingen te stuiten.
 
Iedereen die aan WalkAway meedoet laat al wandelend een witte ruimte achter op de kaart waardoor er voor de volgende deelnemer steeds meer onbekende straten overblijven. De komende vier weken is Walkaway nog te gebruiken. De kunstenares en onderzoekster hoopt dat eind november de kaart van Amsterdam een witte vlek is geworden en de deelnemers allemaal zijn verdwaald in de stad en nieuwe plekken hebben ontdekt.
 
Hoe doe je mee?
Zet op je telefoon Chrome aan, zorg dat je scherm aan blijft staan (via scherminstellingen), ga naar https://tinyurl.com/walkawaytool,  druk op start en begin te wandelen. Op het scherm zien de deelnemers iedere honderd meter de route die ze hebben gelopen verdwijnen op de kaart.
 
Mind Your Step
Het project Walkaway is onderdeel van Mind Your Step, een tentoonstelling van kunstpodium Zone2Source over de kunst van het wandelen. In het Glazen Huis in het Amstelpark presenteert Zone2Source tot en met 29 november een tentoonstelling met ook allerlei buiten activiteiten zoals Walkway en diverse andere wandelingen in en om het Amstelpark. Zie www.zone2source.net/mindyourstep
 
WalkAway is gekoppeld aan een scherm in het Glazen Huis in het Amstelpark. Op dat scherm kun je live volgen welke straten worden ‘weggewandeld’ en iedereen die meedoet kan, maar hoeft niet, een video uploaden over de ervaring van het wissen.
 

————-

 
WalkAway is een project van Naomi Bueno de Mesquita in samenwerking met Zone2Source