proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Inademen. Uitademen. De kunst van het maken van een turfbal

24 uur online workshop “Inhale. Exhale. The art of making a peat ball, an earth sphere’, op 31 mei 2020

Op 31 mei is Jacqueline Heerema – die deelneemt aan ons artistieke onderzoeksprogramma Exploded View met een artistieke verkenning van de bodem in het Amstelpark – van plan om een ​​24-uurs online bodemworkshop te doen genaamd ‘Inhale. Exhale. The art of making a peat ball, an earth sphere’, wat je in het nederlands zou kunnen vertalen als ‘Inademen. Uitademen. De kunst van het maken van een turfbal, een aarden bol’.

Op Earth Day 22 april maakte ze een video genaamd ‘Matter of Time’. Tijdens deze video maakt ze een turfbal, om de tijdschaal van aarde te ervaren. Op 31 mei werkt Jacqueline in haar tuin thuis in Den Haag en probeert ze 24 uur lang online te communiceren met andere ballenmakers over de hele wereld.

Jaqueline schrijft: ‘Ik nodig je uit om overdag 10 minuten online mee te doen, terwijl we een aardbol maken en delen. Gemakkelijke instructies en link naar video “Matter of Time“, zie ook het Facebook-evenement.

Deze workshop maakt deel uit van het “24hr Online Global Peat-Fest”, geïnitieerd door het jonge internationale Re-Peat Collective om de aandacht te vestigen op de kwetsbaarheid van veengebieden over de hele wereld, zie: https://www.re-peat.earth

Je kunt je aanmelden aanmelden voor dit gratis evenement op https://re-peat.mn.co