proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Parkdiner voedt het park

DSC_6160    DSC_6158
Na een wandeling door het ‘verborgen’ park een gesprek over betekenissen van parken voor de stad. In het Rietveldhuis. Terwijl we eten uit het park, uit de grond* en drinken uit aarden kommetjes. Ideeën en gedachten als verborgen aspecten van een park. Wat er uit het gesprek komt is ‘grond-stof’ voor mijn verborgen park-kaart.
*Grondrecept: Aardappels gepoft in aarde. Wikkel de aardappels in een laag klei. Graaf met een grote schop een stevig gat in de grond en leg daarin stenen om de hitte vast te houden. s’Ochtends begon ik daar al een vuur in te stoken. Leg er ook een paar stenen bovenop.  s’Middags gaan de ingepakte aardappels in de hete as. De kuil dichten en 2 uur later pakten we de mooi gepofte piepers  uit hun gebakken aarden huls. De kuiloven is een van de oudste, een meest wijd verbreide kookmethoden die er bestaat. Iedereen heeft hem wel eens uitgevonden, van de Maori’s tot de Maya’s tot de Marokkanen. 
Tot slot geven we de resten, de wormen, zaden en de funghi terug aan het park. Heerlijke humus voor toekomstige moerbeibomen en klaprozen.
DSC_6177  DSC_6182