proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Performance programma

Zondag, 30 September • 15:30-16:00 uur
Birdscore I: FloorScore for Catalogue d’Oiseaux
by Olivier Messiae

Hier belichamen de zangers uitgestorven vogels. Hun liederen klinken weer na lange afwezigheid. De ‘Catalogue d’Oiseaux’ van Olivier Messiae is hier opgeknipt en herordend door fluitist en componist Michael Pestel in samenwerking met Genetic Choir (www.genetic-choir.org), en Jeroen van Westen die de Broominette bespeelt.
Halsbandparkiet-Perfo-III_NMR
2-5 + 9-12 Oktober • tussen 6:00 en 15:00 uur
BirdGrid
BirdGrid is een performatief onderzoekend werk. Door middel van een houten, cilindrische, vogelkooi-achtige structuur verkrijgt Jeroen van Westen meervoudige perspectieven op de vogels, mensen en geluiden terwijl hij met BirDrawinGloves tienvingerig tekent op horizontale boekrollen. Zijn geluiden en bewegingen verbindingen zich met de fluitist, Michael Pestel, die zich met vogels en vogelgeluid in de onmiddellijke omgeving verbindt. De exacte locaties voor het onderzoek worden dagelijks bij het Glazen Huis vermeld.
Zondag, 7 Oktober • 16:00-17:00 uur
Catalogue of Extinct Birds
Op het toneel komen piano, PCB’s en het schoolbord samen in een abstract ritueel waarin uitgestorven vogelgeluiden tot leven gebracht worden, geluiden die we nooit gehoord hebben en nooit zullen horen, terwijl de fluit en trompet roepen en reageren van dichtbij en ver weg. Hun geluiden vermengen zich met die van de lokale vogels en de stad. Deze performance vindt plaats in het Stadshout Pavilioen
Performers: Pianist met PCB’s (Piano Cluster Boards), Jeroen van Westen met een versterkt schoolbord, 5-vingerige BirDrawinGloves en Erasergloves, Michael Pestel met Alt en Concert fluiten en Lina Allemano met een trompet een een fluit gedempte trompet.
catalogue-mp001
Woensdag, 10 Oktober, Workshop voor kinderen • 15:00-17:00 uur
BirdScore Kids
Kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 gaan samen met geluidskunstenaar Michael Pestel en beeldend kunstenaar Jeroen van Westen hun eigen performance maken door het onderzoeken van vogelgeluiden en het tekenen van vogels op, in en rond de mobiele BirdDrawingCylinder. Meld je aan door een email te sturen naar: info@zone2source.net
Zondag, 14 Oktober • 15:00-16:00 uur
Birdscore II – All the Birds of Amstelpark
Een performatieve samenvatting van de BirdGrid series in het Amstelpark. Het BirdGrid onderzoek wordt gepresenteerd in de vorm van Avian Scroll Scores. In deze performance ‘lezen’ een groep improviserende muzikanten de op de BirdDrawingCylinder gemaakte boekrollen. De muzikanten bewegen van de ene naar de andere boekrol met diverse interpretaties op de grafische notities.Tijdens de performance wordt er een laatste samenvattende boekrol gecreëerd.