proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Presentatie “Admiraal van Delfshaven de 1e” & interactieve sessie

Presentatie “Admiraal van Delfshaven de 1e” & interactieve sessie
Datum: 3 juli
The Glass House, 15 – 17 uur
Start van de uitvoering: 15.00 uur (duur 30 min)
Interactieve sessie: 16-17 uur
Een extra antennekostuum “Admiraal van Delfshaven de 1e” zal worden geïnstalleerd en gepresenteerd in het Glazen Huis. Het is het meest recente stuk in de serie draagbare antennes van Magnetoceptia, ontwikkeld in april 2016 in Nederland. Het stuk is ontwikkeld in en gebouwd van materialen uit de Rotterdamse haven en baseert zijn principes op maritieme technieken.
“Admiraal van Delfshaven de 1e” is een draagbare antenne-ontvanger die verschillende onzichtbare fenomenen van zijn omgeving opmerkt
en maakt ze hoorbaar via elektronisch geluid.
De op de scheepsmast geïnspireerde constructie is volledig gebouwd van materialen gevonden in de haven van Rotterdam.
De niet- / opvouwbare houten balken dienen als platforms voor een selectie van ontvangers met verschillende configuraties om elektromagnetische velden en windenergie om te zetten in geluid. De waargenomen signalen variëren in het bereik van maritieme en luchtvaartcommunicatiefrequentiebanden, evenals stedelijke en natuurlijk gegenereerde signalen van de omgeving.
De signalen van de specifieke locatie, gemoduleerd door de drager door verschillende mechanismen van het kostuum te bedienen,
elke keer resulteert in een unieke compositie.
“Admiraal van Delfshaven de 1e” maakt deel uit van de reeks kostuums die in Nederland is ontwikkeld voor Magnetoceptia, een samenwerkingsproject van Patrizia Ruthensteiner en Dewi de Vree.
Tijdens deze dag zullen de kunstenaars Patrizia Ruthensteiner en Dewi de Vree aanwezig zijn om hun werk toe te lichten. In deze interactieve sessie kan het publiek de antennekostuums die zelf worden tentoongesteld uitproberen en de elektromagnetische velden die aanwezig zijn in het Glazen Huis en zijn omgeving ervaren in elektronische geluiden.