proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Presentatie Trust me, I’m an Artist

Kunstenaars statements en discussie
het Glazen Huis
13 mei 2017 14.00 – 16.00 uur

trust me Im an artist 2
Trust me, I’m an Artist opent met een serie kunstenaars statement gevolgd door een discussie met deelnemende kunstenaars en partners. De afgelopen drie jaar heeft Trust Me, I’m an Artist plaats gevonden in diverse europese instituten in de vorm van een serie bio kunst performances, die plaatsvinden in aanwezigheid van publiek en een speciaal geselecteerde ethische commissie. Volgens de wetgeving en procedures van het gastland bespreekt en evalueert de ethische commissie het voorstel om uiteindelijk tot een beslissing te komen over toelaatbaarheid. De kunstenaar wordt op de hoogte gesteld van het besluit van de ethische commissie om vervolgens samen met het publiek in discussie te gaan over het resultaat. De tentoonstelling Trust Me, I’m an Artist is het eind resultaat en toont enkele eerder gemaakte en nieuwe werken. Kunstenaars en partner organisaties gaan in discussie over de thema’s en procedures van dit project.
Na de discussie is de officiële opening van Trust me, I’m an Artist.