proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Robbert van der Horst: SCALE 1

Uitgesteld: Wegens onvoorziene omstandigheden is de werkperiode + presentatie met de kunstenaar Robbert van der Horst verplaatst naar een latere datum

Het werk dat Robbert in de Orangerie zal ontwikkelen is een vervolg en verdieping van UNBUILD/T , een serie fotografische macro-landschappen. Van der Horst neemt als beginpunt de Orangerie zelf, en gaat op zoek naar sporen van uitwisseling tussen natuurlijke processen en het door de mens gemaakte object.

 

De microscopische blik op architectuur dat deze landschappen ontsluit werkt volgens hem als een echo van ons handelen.  In de details, die zich openbaren als tussenfase van object en molecuul, ontstaat het nabeeld of de droom van een landschap zonder menselijke aanwezigheid. Daarmee raakt hij aan vragen die ook aan zijn eigen vluchtige bouwwerken ten grondslag liggen:  Hoe kan en moet ik iets bouwen als ik geen plek wil innemen, wat is de positie van mijn bouwwerken ten opzichte van natuur en oneindige ruimte en welke concepten hanteer ik om dit te duiden?

 
Robbert van der Horst werkte eerder samen met Zone2Source in 2018 en presenteerde toen het werk Complex Compound tijdens de tentoonstelling Going Nomad.