proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
tentoonstelling
15 december 2019 – 2 februari 2020

Congress of Glassolallia

The Warp

15 december 2019 – 2 februari 2020

Vanaf 15 december 2019 presenteert The Warp het Congress of Glassolallia. De installatie met licht, glas en performances is dagelijks zichtbaar én hoorbaar van buiten het Glazen Huis. De installatie vormt het decor voor een serie performances op 15 december, 12 januari en de afsluiting op zondag 2 februari 2020. De beste tijd om de licht- en reflectieinstallatie te bekijken is vanaf 15:00 in de schemering.

Jaarlijks nodigt Zone2Source de Warp – die unieke multi-media performances organiseert in de Kunstkapel rond specifieke kalender festiviteiten – voor onze winterprogrammering. Gedurende de donkere dagen wordt het Glazen Huis de perfecte setting voor de licht performances en installaties van The Warp. Ook dit jaar opent het project met een performance avond op 15 december die culmineert in een licht installatie die de komende weken van buitenaf te zien zal zijn. Het project wordt afgesloten met een performance evenement op 2 februari 2020.
De performances op 15 december ter viering van het Saturnalian Festival of Lights staan in het teken van glas en licht. The Warp heeft een aantal installaties geproduceerd waarin de mysteries van glas, licht en optica, reflecties en de verschuivende ruimten die het oproept, onderzocht wordt. De installatie en decor is het resultaat van de performance van The Glass Chain Correspondence door the October Collective en is dagelijks tot en met zondag 2 februari 2020 te ervaren.
Performances op 2 februari 2020 The Glittering Pieces of Eight are Only Glass’:
Het Ensemble Todo Modo (Dirk Bruinsma, Alan Purves, Christian Smith en Robert van Hulzen) spelen Glassolallia – muziek gemaakt met glazen instrumenten) ; The Shark Infested Custard met Bjork Nielsdorttir & Yan Bicaki & Ensemble; The Afterwards Search Party (Anthony Murell en Andreas Tegnander) spelen Minutiae – een audio visuele performance met gebroken glas; Max van der Wal Performance is gemaakt met een live camera en geluid feedback; the Supernumeraries (Maria Mavridou en Izabella Pacewicz Wsocka) dansen VIGIL #1 , #5, #7. Lees meer in deze handout van The Warp.
Performances op 12 januari 2020 door:
The Ensemble Todo Modo (Dirk Bruinsma, Robert van Hulzen, Bart de Vries and Frank Rosalie) speelt Selected Glassolallia – muziek geheel gemaakt met glazen instrumenten glass. De Afterwards Search Party (Anthony Muriell, Lise Brenner, Andreas Tegnander) speelt Minutiae – een audio visuele performance met beelden, tekst en glas gebaseerd op de Diamond Sutra, een boedistische tekst uit het oudste gedrukte boek ter wereld. Last but not least, speelt het Paranural Record the Scrying Lights, een werk met geluid en licht gebaseerd op het occulte concept van schrijven op zwart glas als goddelijk ritueel.
Performances op 15 december 2019 door:
The Ensemble Todo Modo (Alan Purves, Dirk Bruinsma, Robbert van Hulzen and Christian Smith) speelt Glassolallias, muziek die geheel gemaakt is door instrumenten van glas. Leden van de The Shark Infested Custard voeren The Gem Stone Operations, op, miniatuur opera’s gebaseerd op samenspannings theorieen.  The Supernumeraries (Maria Mavridou and Izabella Pacewicz Wsocka) creeeren een bewegingsperformance gebaseerd op reflecties van Thru the Glass Darklyand. The Afterwords Searchparty presenteert een audio visuele ervaring The Precise Cut of the Sutra.

The Scrying Lights by the Paranural Record

 

Thru the Glass Darkly by The Supernumeraries

 

Members of The Shark Infested Custard performing The Gem Stone Operations

 

The Ensemble Todo Modo and Selected Glassolallia

 

Congress of Glassolallia by The Warp

Het Glazen Huis