proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Zone2Source met drie kunstwerken naar Into The Great Wide Open 2019

In het kader van Possible Futures heeft Zone2Source voor Into The Great Wide Open 2019 drie werken ontwikkeld onder de noemer Imagining Radical Assemblies:
Het eerste is werk is Calling For Times To Come, en is een samenwerking tussen de kunstenaars Jasper Coppes en Malu Peeters en diverse andere levende en niet-levende entiteiten – sledehonden, raven, wind – die ze ontmoet hebben tijdens een expeditie op Groenland.
Het tweede project is getiteld Tiny Love Songs (All our futures are scalable) en is ontwikkeld door de Britse kunstenaar Neal White en technicus Erik Kearney. De geluiden van de natuur zijn vaak liefdesliederen van andere soorten. In dit werk, dat 1 maal per uur te ervaren is, hoor je een groeiend koor van klanken die geïnspireerd zijn op een heel klein liefdeslied: dat van de mug.

De laatste bijdrage is Sculpturen voor mieren en andere dieren van Semâ Bekirović en Jan-Pieter Karper. Als je goed kijkt zie je kleine abstracte objecten van felgekleurd suiker staan in het bos. Door de maat zijn ze bijna niet zichtbaar- ze zijn dan ook niet voor ons mensen bedoeld maar voor de mieren (en andere dieren). In een futuristische natuurdocumentaire, gemaakt met een micro-camera, is te zien hoe de dieren gebruik maken van deze landschapskunst.
 

Image: Semâ Bekirović en Jan-Pieter Karper