proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
12 September 2021, van 15:30 tot 18:00
Finissage

Finissage 12 september: Here and Elsewhere met Irene Kopelman en Marjorie Chan

Gesprek tussen kunstenaar Irene Kopelman en wetenschapper Prof. Marjorie Chan n.a.v. de tentoonstelling Here and Elsewhere die tot en met 12 september 2021 in Zone2Source te zien is.
Irene Kopelman gaat om 16.00 uur in het Glazen huis via Zoom in gesprek haar samenwerkingspartner in de Verenigde Staten, Professor Marjorie Chan, van het Department of Geology & Geophysics van de Universiteit van Utah in Salt Lake City. Samen spreken ze over haar samenwerking met wetenschappers. Al meer dan tien jaar werkt kunstenaar Irene Kopelman nauw samen met wetenschappers tijdens veldwerk en in laboratoria, om methoden die worden gebruikt voor het verzamelen en verwerken van materiaal te observeren. Geïnspireerd hierdoor creëert ze haar eigen methoden van tekenen, waarmee ze een brug slaat tussen wetenschappelijke systemen en haar eigen kunstpraktijk.
Voor Here en Elsewhere werkte ze samen met Professor Chan samen tijdens haar veldwerk in Escalante in Utah voor onderzoek naar de Moqui marbles. In een gesprek tussen kunstenaar en wetenschapper gaan ze dieper in op gedeelde- en verschillende methoden waarop gekeken wordt naar geologische processen en de manier waarop landschappen vorm krijgen.
Toegang vrij
Start 15.30 met om 16.00u gesprek met Marjorie Chan
Met na afloop een borrel