proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
Zaterdag 14 augustus, van 16:00 tot 18:00
Workshop

Hands-on workshop tekenen en wetenschap met Irene Kopelman

Workshop in het Engels
Maximaal 15 deelnemers,  18 +
Gratis deelname, maar aanmelden verplicht via projects@zone2source.net
Op 12 augustus zijn er ook workshops voor kinderen
Al meer dan tien jaar werkt kunstenaar Irene Kopelman samen met wetenschappers tijdens veldwerk en in laboratoria, om methoden die worden gebruikt voor het verzamelen en verwerken van materiaal te observeren. Geïnspireerd hierdoor creëert ze haar eigen methoden van tekenen, waarmee ze een brug slaat tussen wetenschappelijke systemen en haar eigen kunstpraktijk.
Als onderdeel van haar tentoonstelling Here and Elsewhere bij Zone2Source zal Irene Kopelman haar methoden delen die ze toepast bij het in kaart brengen en tekenen van een geologische site, zoals ze deed voor het tentoongestelde werk. Het doel is om een landschap niet als een ‘vorm’ te zien, maar als het resultaat van complexe geologische processen die uiteindelijk hebben geleid tot wat we nu zien.
Gebaseerd op de keramische stenen die onderdeel uitmaken van de tentoongestelde installatie,  zullen deelnemers door teken oefeningen verbeelden hoe het landschap gecreeerd werd en hoe kunst een manier van denken over geologische processen en de vormgeving van landschappen kan zijn.
Deze workshop vindt plaats in het kader van Midzomer Mokum

Irene Kopelman individual concretion