proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
Donderdag 12 augustus, 2021,13:00-14:30 en 15:30-17:00. 
Workshop

Here and Elswewhere | Summer kids workshop (6 – 12 jaar)

Met kunstenaar Irene Kopelman

Nederlands en Engels gesproken
Gratis deelname, vooraf registreren is verplicht
Maximaal 15 kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.
Al meer dan tien jaar werkt kunstenaar Irene Kopelman samen met wetenschappers tijdens veldwerk  en  in laboratoria, om te onderzoeken hoe zij materiaal  verzamelen en verwerken van materiaal. Dit inspireert haar om eigen methoden van tekenen te ontwikkelen waarin ze een brug slaat tussen wetenschappelijke systemen en haar eigen kunstpraktijk.
Als onderdeel van haar tentoonstelling Here and Elsewhere bij Zone2Source zal Irene Kopelman laten zien hoe ze te werk gaat bij het in kaart brengen en tekenen van een geologische site, zoals ze deed voor het tentoongestelde werk. Het doel is om een landschap niet als een ‘vorm’ te zien, maar als het resultaat van complexe geologische processen die uiteindelijk hebben geleid tot wat we nu zien.
Gebaseerd op de keramische stenen die onderdeel uitmaken van de tentoongestelde installatie,  zullen kinderen door teken oefeningen verbeelden hoe het landschap gecreëerd werd en hoe kunst een manier van denken over geologische processen en de vormgeving van landschappen kan zijn.