proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
21st October 2021
Event

Kebun Sejarah kookworkshops voor kinderen

Kevin van Braak and Dini Arisandi

Terugblik
Tijdens de herfstvakantie gaven de kunstenaar Kevin van Braak en zijn vrouw Dini Arisandi een kookworkshop voor kinderen bij het Glazen Huis van Zone2Source. De ingrediënten gebruikt tijdens de kookworkshop zijn een onderdeel van de tentoonstelling. Met veel plezier hebben de kinderen eenvoudige Indonesische gerechtjes gemaakt met gewassen die ook in de tentoonstelling voorkomen. De kinderen hebben geproeft van cassave kroepoek, bawang goreng (gebakken groenten) en roti kukus (stoom cake) die ze zelf mochten voorbereiden.


Herfstvakantie, donderdag 21 oktober 2021
Kookworkshops voor kinderen (volgeboekt)

Kevin van Braak en Dini Arisandi tijdens de opening van Kebun Sejarah Foto Thomas Lenden

Als onderdeel van de tentoonstelling Kebun Sejarah verwelkomt Zone2Source op donderdag 21 oktober 2021 kinderen van 6 -14 jaar, om deel te nemen aan een speciale kookworkshop onder leiding van Kevin van Braak en Dini Arisandi!
De workshop wordt gehouden op donderdag om 14.00 – 16.00 uur. Tijdens de workshop ontdekken de kinderen de kookmogelijkheden van een aantal gewassen van de tentoonstelling en leren ze hoe de gewassen gebruikt kunnen worden in de Indonesische keuken. Samen met Dini Arisandi, kok en echtgenote van Kevin, gaan de kinderen eenvoudige gerechten bereiden en koken, samen proeven en verhalen uitwisselen over de gewassen en de gerechten. Voor dit evenement maken we gebruik van de nieuwe mobiele zitelementen Laid Back die Kevin samen met Peter Hopman heeft ontwikkeld en die ook onderdeel zijn van de tentoonstelling.
De workshops zijn gratis, maar aanmelden is verplicht! Schrijf je in voor 18 oktober op projects@zone2source.net.
De workshops zijn gericht op kinderen maar er wordt ook gekeken hoe ouders (of ooms, tantes en andere familieleden van een andere generatie) ook mee kunnen doen.
Deze workshops worden ondersteund door het programma MidZomerMokum van de gemeente Amsterdam.

Voorbeelden van gewassen uit de tentoonstelling Kebun Sejarah zoals Papaya, Casave, peper, vanille, pinda’s en meer. Deze gewassen zitten niet noodzakelijkerwijs in de workshop

 

Het Glazen Huis