proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
Zondag 14 augustus 2022: 14:00 – 16:00
Event

Moeraswandeling

Jacqueline Heerema

Zondagmiddag 14 augustus ben je van harte welkom om deel te nemen aan de Moeraswandeling over percepties van tijd, klimaat en Land in wording met kunstenaar Jacqueline Heerema. Zij is gefascineerd door de wijze waarop natuurlijke en door de mens veroorzaakte krachten elkaar in de tijd ontmoeten en daarbij niet alleen een landschap maar ook de waarneming zélf vormgeven. Ze wil ons voorstellingsvermogen verder uitdagen en een meer affectief, zinnelijk wereldbeeld creëren. De wandeling is onderdeel van de tentoonstelling Our Living Soil en vormt tevens de finissage van Dagzomen, de artist-in-residency van Jacqueline in de Park Studio Orangerie (begin juli tot half augustus, 2022).

De Moeraswandeling voert ons van Land in wording via Park Studio De Orangerie naar het Glazen Huis. Op deze drie uitzonderlijke locaties in het Amstelpark deelt zij hoe – in de afgelopen vier jaar – de ontdekking van een levend ondergronds klimaatarchief langzaam veranderde in een liefdesgeschiedenis over schoonheid, veelzijdigheid, veerkracht en kwetsbaarheid van de bodem/Aarde zélf. Terwijl Jacqueline zorg leert dragen voor levende collecties, komt een dilemma aan het licht: hoever kan je gaan omwille van kunst of van schoonheid?

Datum: zondagmiddag 14 augustus
Tijd: 14:00 – 16:00
Locatie: verzamelen op Land in wording, no. 18 op de plattegrond van het Amstelpark, Amsterdam:

Tip: neem wat water mee als het warm is of een paraplu als het regent.
Deelname is gratis, maar graag vooraf aanmelden: communicatie@zone2source.net

Meer te lezen op de website van Jacqueline.

Finissage Dagzomen, artist-in-residency Park Studio De Orangerie, juli – midden augustus, 2022.
Aardse Herkomst | Voorouder Intimiteit, Glazen Huis, juli – midden september 2022.
Deel van de groepstentoonstelling Our Living Soil, Zone2Source, Amstelpark Amsterdam. Deelnemende kunstenaars: masharu, Kate Foster, Miek Zwamborn & Rutger Emmelkamp, Jasper Coppes & Esmee Geerken, Jacqueline Heerema, Debra Solomon, De Onkruidenier. zone2source.net/nl/our-living-soil