proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
Zaterdag 13 januari, 15:00 tot 17:00 uur
Event

Opening Connecting Geographies met boekpresentatie van The City as Anthology

Marjolijn Boterenbrood en Mariken Overdijk

15:00 introductie van Jeroen Boomgaard
15:15 artist talk met Mariken Overdijk
15:30 DIY-walk-on-paper met Mariken Overdijk
16:00
artist talk met Marjolijn Boterenbrood

Connecting Geographies
Marjolijn Boterenbrood

13-21 januari 2024
Het Glazen Huis, Amstelpark

De installatie vraagt ons dieper te kijken naar verbindingen in de wereld om ons heen. Met verschillende technieken presenteert Marjolijn Boterenbrood haar locatie gebonden werken en werk dat ontstond in workshops met studenten van de Academie van Bouwkunst over ‘entangled life’ (geïnspireerd door het Amstelpark). De performance betreft het verband tussen deze werken en haar reis ‘Connecting Geographies’ van deze zomer.

 

 

THE CITY AS ANTHOLOGY:
MOVEMENTS AT THE MARGINS OF PUBLIC SPACE

Mariken Overdijk
ArtEZpress 2023

Het boek The City as Anthology van Mariken Overdijk gaat over lichamen. Over hoe lichamen de vertrouwde omgeving van iemands huis of bewegen langs de vertrouwde routes van het dagelijks leven, maar ook over de relatie van lichamen tot de openbare ruimte.

Op een ander niveau laat het boek zien wat de betekenis van artistiek onderzoek kan zijn. Onderzoek vertelt over experimenten en ervaringen, verzamelingen en vergezichten die de onderzoeker tijdens zijn werk heeft opgedaan. Dit boek laat zien dat elk goed (artistiek) onderzoek toekomst creëert. Dit boek onderzoekt, dwaalt, ondervraagt, beschrijft, tekent, en biedt een reeks choreografieën van het gewone leven.

Mariken Overdijk maakt duidelijk dat een kunstwerk geen eenmalige, enkelvoudige gebeurtenis is, maar een mogelijkheid creëert die, hoe minimaal ook, levens voor altijd verandert.