proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
31 oktober 2021
Evenement

Sambal proeverij als onderdeel van Kebun Sejarah

Terugblik
Zondag 31 oktober hebben we enorm genoten van de 30 soorten sambals die te proeven waren bij het Glazen Huis van Zone2Source. De proeverij heeft meer dan 200 bezoekers mogen ontvangen. Het pittige evenement was een onderdeel van de tentoonstelling Kebun Sejarah van kunstenaar Kevin van Braak waar de peper één van de gewassen is die wordt tentoongesteld.

Peper proef party! op zondag 31 oktober 2021 van 13.00 – 16.00
Deze pittige peperproeverij op zondag 31 oktober 2021 is onderdeel van de tentoonstelling Kebun Sejarah van kunstenaar Kevin van Braak en kunstinstelling Zone2Source over de migratie van gewassen en mensen over de hele wereld. Wist je bijvoorbeeld dat de peper uit de authentieke Indonesische sambal oorspronkelijk helemaal niet uit Indonesië maar uit Mexico komt?
Voor Home-made sambal en hot sauce makers -> Maak je zelf sambal of een andere saus op basis van chilipeper? Kom met een pot van je lekkerste (familie-)recept en laat andere van je sambal/saus proeven. Meld je aan voor maandag 28 oktober 2021 via dit sambalformulier
Wij zorgen voor tafels en proeflepeltjes. Als je wil mag je potten van je eigen sambal/saus verkopen maar dat is niet het hoofddoel, het gaat om het uitwisselen van smaken, verhalen en recepten.
Voor proevers: -> Kom zondag 31 oktober naar Zone2Source, bij het Glazen Huis in het Amstelpark in Amsterdam en proef van tientallen verschillende sambals en pepersausen en hoor verhalen over het gebruik van chilipepers van allerlei plekken op de wereld.