proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Excursie Ontdek Het Onzichtbare Park

Sporen Marjolijn Boterenbrood
In de loop van het jaar 2015, dat gewijd is aan de bodem, ontwikkelt Marjolijn Boterenbrood het project Sporen, waarin zij de onzichtbare wereld onder onze voeten in zowel het Amstelpark als het nabijgelegen Gijsbrecht van Aemstelpark onderzoekt in een reeks van workshops, expert meetings, diners en excursies. Het project mondt uit in het maken van een kaart, die in het voorjaar van 2016 wordt gepresenteerd. In de komende 3 maanden neemt Marjolijn deelnemers mee op een maandelijkse excursie door het park op zoek naar de ondergrondse geheimen van deze twee parken.
Excursie Ontdek het onzichtbare park (1,5 uur),
Zondag 13 december 2015, start 12.45 in Het Glazen Huis
Zondag 31 januari 2016 aanvang 13.00 uur in Het Glazen Huis
Zondag 28 januari, 2016 start 13.00 uur in Het Glazen Huis. Helaas afgelast!
De zichtbare wereld is slechts het topje van de ijsberg. In de wetenschap richt men zich steeds meer op de onzichtbare processen zoals het belang van een gezonde bodem voor groei, schimmels voor wortels van de bomen, algen voor de kwaliteit van water en zuurstof. Tijdens deze wandeling zullen wij samen met Marjolijn Boterenbrood en uitgerust met microscoop, visnet en schop deze onbekende wereld onder onze voeten ervaren.
Let op: de excursie in januari en februari bevat ook een wandeling in het Gijsbrecht van Aemstelpark, in december verblijven we in het Amstelpark.
Deelname is gratis, reserveren verplicht bij info@zone2source.net