proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Linda Molenaar: artist in residence 2020

L(h)andschap, een eindexamen kunstwerk uit 1997 gemaakt van van 40 verschillende 2e hands bontjassen waar je haar levenspad uitgeschoren kunt bewandelen

Linda Molenaar in de Orangerie voor haar werk L(h)andschap, een eindexamen kunstwerk uit 1997 gemaakt van van 40 verschillende 2e hands bontjassen waar je haar levenspad uitgeschoren kunt bewandelen


15 juni – 20 juli 2020 is Linda Molenaar artist in residence bij Zone2Source. Gedurende die tijd werkt zij van maandag tot en met vrijdag in de Orangerie, de prachtige plantenkas tegenover het Rietveldhuis / Zone2Source kantoor. Zone2Source is zeer verheugd dat we deze zomer de Orangerie weer mogen gebruiken en dat we Linda hier vijf weken lang te gast hebben als artist in residence. Vanaf half juli wordt de ruimte gebruikt in de tentoonstelling Exploded View. In 2017 voerde Linda haar performance Zwaanhals op in het Amstelpark, en toonde het werk De Maaltijd al eens in het Glazen Huis, in 1997 tijdens New Dutch Sculptors. Bekijk hieronder ook haar werk Tree Pose. Dit jaar ontving ze een individuele beurs van de Gottlieb Foundation in de USA.
Mijn werkplan bestaat uit het voortzetten op vele manieren van mijn onderzoek naar de ‘Verstilling’.  Het Amstelpark is een ideale plek voor dit onderzoek. De vrijheid, ruimte en gerichte concentratie die ik dan ervaar heeft weerslag in mijn werk, er ontstaat een productief klimaat waarin ik mezelf kan verrassen en binnen een bepaalde periode tot eindwerken te komen. Dit onderzoek groeit gedurende de periode en zal zichtbaar uitgestald worden voor publiek in de orangerie of te ervaring in het park zelf.
Overdag is Linda hard aan het werk, maar ze nodigt je uit na 16:00 uur langs te komen en (de vorderingen van) haar werk te bekijken. Ze werkt onder andere aan een wietblad van gevonden wielzakjes en aan een vleesetende plant met tanden. Vrijdag 17 juli van 16 – 17 speciaal open huis.
https://lindamolenaar.nu/
Zwaanhals, Linda Molenaar. Foto Joris Hol

Zwaanhals, Linda Molenaar. Foto Joris Hol