proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
parkstudio

KERN, Isabelle Nelson

Juni 2021, filmopnamen en performances in de Orangerie
21 augustus 2021, dans voorstelling om 17.00 en 19.00 -> tickets

Isabelle Nelson is een Kiwi/Nieuw-Zeelander en haar werk als performing artist heeft haar ervoor gezorgd dat ze heeft gewerkt met gezelschappen in Nieuw-Zeeland en Europa (België, Nederland en Duitsland). Ze is gevestigd in Amsterdam en werkt als freelance performance kunstenaar.
Haar nieuwste werk ‘Mana Ōrite’ gaat over het traditionele Māori wereldbeeld en de eenheid van de Zelf en de omgeving. Het werk werd als solostuk uitgevoerd in Duitsland, Polen, Nederland en stond in 2020 geprogrammeerd in Nieuw-Zeeland. Nelsons nieuwe werk KERN, uitgevoerd door dansers van over de hele wereld, is een uitbreiding van haar solowerk.

KERN; core, heart, nucleus

Gaat over de kern van een gemeenschap en wat ons bindt of scheidt. Het werk verkent thema’s als onderlinge verbondenheid, het ondersteunen van anderen en wederkerigheid. ‘A person is a person through other people;’ strikes an affirmation of one’s humanity through recognition of an “other” in his or her uniqueness and difference’ In juni start ze met de repetities en neemt ze een film op van het werk in de Orangerie in het Amstelpark. Op 21 augustus zijn er twee live optredens in de Orangerie – om 17:00 en 19:00 (uitverkocht). Voor deze voorstelling verkoopt Isabelle tickets via haar website

De Orangerie is de prachtige kas tegenover het Rietveldhuis / het Zone2Source kantoor. Zone2Source is verheugd om de Orangerie in te zetten voor het Zone2Source artists in residence programma in de zomer van 2021.
Film: Matija Pekić
Choreography: Isabelle Nelson in collaboration with the dancers
Music: Lewis Daniel Knight
Dancers in film:
Alexander Negron
Alicia Anais Fuentes Sifuentes
Carlo Camagni
Camilla Bundel
Fabiana Carchesio
Jochem Eerdekens
Paola Ghidini
Yashasvi Shrotriya
Supported by Fonds Podiumkunsten