proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
blog

Smart Hybrid Forms ontvangt NWO Smart Culture Grant

Zone2Source is samen met de Vrije Universiteit, Rietveld Academie, de Waag Society en V2_ onderdeel van een consortium dat de NWO ISA Smart Cultures grant 2019 heeft ontvangen. Deze tweejarige subsidie ​​heeft tot doel verbanden te leggen tussen innovatieve artistieke en culturele praktijken en wetenschappelijke en maatschappelijke kwesties. We ontvingen de subsidie ​​voor ons samenwerkingsproject ‘Smart Hybrid Forms’ rond de vraag of een AI een plant kan zijn.
Špela Petrič, met wie we in 2017 een solotentoonstelling presenteerden, is een van de twee kunstenaars die als artistiek onderzoeker samenwerkt met wetenschappers in het Hybrid Forms Lab aan de VU. Alice Smits, directeur van Zone2Source, is als onderzoeker aan de Rietveld Academie bezig met het bestuderen van deze nieuwe kunstwetenschappelijke methoden en de filosofische implicaties van plantrepresentaties.
Zone2Source zal het onderzoek volgend jaar presenteren in onze residenties van Machine Wilderness-kunstenaars in Artis en eind 2021 een tentoonstelling organiseren in Zone2Source / het Glazen Huis, in het Amstelpark.