proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
tentoonstelling
9 Juli - 3 September, 2017
Tentoonstelling

Carboniferous

Pinar Yoldas

Pinar Yoldas Carboniferous
het Glazen Huis
9 Juli tot 3 september, 2017

Workshop Speculatieve Biology 9 juli 13.00 – 15.00 uur
Opening 9 juli 16.00 – 18.00 uur

Schermafbeelding 2017-08-16 om 15.37.15   IMG_20170709_165455
Pinar Yoldas is uitgenodigd voor haar eerste solo tentoonstelling in Nederland met nieuw werk dat betrekking heeft op wat ze ‘speculatieve biologie’ noemt.
Pinar Yoldas is een interdisciplinaire ontwerper, kunstenaar en onderzoeker uit Turkije die momenteel in de Verenigde Staten is gevestigd. Haar werk ontwikkelt zich binnen de natuurwetenschappen en digitale technologieën en neemt de vorm aan van architectonische installaties, kinetische beeldhouwkunst, geluid, video en tekening, met nadruk op post-humanisme, eco-nihilisme, antropoceen en feministische technowetenschappen.
De Speculatieve Biologie begeeft zich op het gebied van de biologische verbeelding, waar de genomische reconstructie van levende organismen de basis vormt voor de verbeelding van hybride subjectiviteiten en mogelijke toekomsten.
Pinar Yoldas presenteert in het Glazen Huis in het Amstelpark een twee-delige tentoonstelling. Ecosystem Of Excess is een doorlopend project dat in 2014 van start ging en hier verder ontwikkeld wordt met een aantal nieuwe objecten. Ecologies of Excess is een speculatief bio-project dat het toekomstige leven in onze met plastic vervuilde oceanen als onderwerp neemt, waarin nieuwe organismen verschijnen die in staat zijn plastic te verteren en deze mens gemaakte omgeving als natuurlijke habitas aannemen.
Schermafbeelding 2017-08-16 om 15.35.04 Schermafbeelding 2017-08-16 om 15.36.57  Schermafbeelding 2017-08-16 om 15.37.05
Carboniferous is een nieuw project dat Pinar Yoldas speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelt. Met behulp van de paleobotanie, marine biologie en eigentijdse vormgeving en architectuur biedt Carboniferous een fantastische reis naar de wereld van oude planten en levensvormen die bijgedragen hebben tot de vorming van olie en andere fossiele brandstoffen.
Terwijl de voorruimte van het Glazen Huis een verband legt tussen de geschiedenis en mogelijke toekomsten die de realiteiten van onze tijd verbindt zoals vervuiling en klimaatverandering, wordt in de achterruimte een installatie gepresenteerd die een blik biedt op de moleculaire wonderen van het botanische leven.
more information: www.pinaryoldas.info
Workshop Speculatieve Biology 9 juli 13.00 – 15.00
het Glazen Huis
Deelname is gratis, voor reserveren info@zone2source.net
Carboniferous is een nieuw project dat Pinar Yoldas speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelt. Met behulp van de paleobotanie, marine biologie en eigentijdse vormgeving en architectuur biedt Carboniferous een fantastische reis naar de wereld van oude planten en levensvormen die bijgedragen hebben tot de vorming van olie en andere fossiele brandstoffen. Terwijl de voorruimte van het Glazen Huis een verband legt tussen de geschiedenis en mogelijke toekomsten die de realiteiten van onze tijd verbindt zoals vervuiling en klimaatverandering, wordt in de achterruimte een installatie gepresenteerd die een blik biedt op de moleculaire wonderen van het botanische leven.
Deze tentoonstelling wordt financieel gesteund door het Stimuleringsfonds en SAHA
Meer informatie: www.pinaryoldas.com
Carboniferous Brochure

Het Glazen Huis