proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
tentoonstelling
12 januari 2014 - 23 februari 2014
tentoonstelling

Pixel Palace & Aeons & Aeons {#1} seed bank

Refunc, Hortus Botanicus, Selene Kolman

Het Glazen Huis, 12 januari 2014 – 23 februari 2014
Opening zondag 12 januari, 15 – 17 uur

 

Pixel Palace, Refunc
Refunc, een samenwerkingsverband van kunstenaars, ontwerpers en architecten, ontwerpt experimentele structuren van lokaal afval om een tweede leven te geven aan weggegooide objecten en materialen. Voor het Glazen Huis wordt een architectonische structuur gecreëerd van ‘pixel pallets’, pallets die getransformeerd zijn tot lichtgevende groene bouwstenen waarbij alle techniek van buiten zichtbaar is. Het ontwerp en  bouwproces is het resultaat van een samenwerking op locatie waarin de functies van Pixel Palace geformuleerd en vorm gegeven worden.

Hortus Botanicus VU
Zone2Source nodigde betrokkenen van de nabijgelegen Hortus Botanicus van de Vrije Universiteit – die in de toekomst plaats moet maken voor uitbreiding van het VU Ziekenhuis – uit om samen te werken met Refunc. In een workshop werd onder leiding van Refunc gezamenlijk gewerkt aan het bouwen van een decor voor een platform waarop een selectie van de planten- en boekenverzameling van de hortus gepresenteerd wordt. De unieke collectie van de Hortus en de strijd om haar behoud wordt met een breed publiek gedeeld in de tentoonstelling, lezingen en debatten en nieuwe samenwerkings mogelijkheden met het Amstelpark onderzocht.

Selene Kolman, Aeons & Aeons {#1} seed bank
In de achterruimte van het Glazen Huis richt Selene Kolman een zaadkamer in onder de titel Aeons & Aeons {#1} seed bank , een doorlopend project waarin zij in de komende weken de zaadcollectie van de VU Hortus onderzoekt.

Openingsevenement 12 januari 15-17 uur
Tijdens het openingsevenement op zondag 12 januari zal Denis Oudendijk van Refunc een introductie geven over het werk van dit collectief dat zich begeeft op de grenzen van kunst, architectuur en ontwerp en de mogelijkheden van creatieve recycling verkent. Maarten van Bodegraven vertelt over de geschiedenis, de unieke collectie en de huidige situatie van de VU Hortus. Selene Kolman presenteert Aeons & Aeons {#1} seed bank, een onderzoeksproject naar de zaadcollectie van de VU Hortus.
Pers Parool Pixel Palace

Glazen Huis

het Glazen Huis