proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
1 en 2 oktober van 20.00 uur tot middernacht
Event

Eureka!

in het Beatrixpark

The Warp

Als onderdeel van het programma Shadow Floriade 2022 (de Floriade 1972 vond plaats in zowel het Amstelpark als het Beatrixpark) presenteert onze partnerorganisatie The Warp EUREKA! een nachtelijke tocht langs acht unieke kunstwerken in het Beatrixpark gemaakt door Joost Rekveld, Matthijs Munnik, Evelina Domnitch and Dmitry Gelfand, Vladimir Grafov, Zalan Szakacs, Daniela De Paulis, Mint Park, en BMB con: Justin Bennett & Roelf Toxopeus.

The Warp nodigt je uit om een nachtelijke reis door het park te maken, een performatieve show van beeldende kunst en wetenschap. De avond is geïnspireerd op het laatste werk van de 19e-eeuwse Amerikaanse schrijver en dichter Edgar Allen Poe, Eureka! Hierin onthulde Poe ongelooflijke ideeën zoals een uitdijend heelal, de oerknal en zwarte gaten die hij intuïtief aanvoelde met de directheid van een wandeling in het park.

Deze performance-installaties worden na het vallen van de avond uitgevoerd door een collectief van tien kunstenaars die bekend zijn in het nieuwe veld van art-science: Joost Rekveld, Matthijs Munnik, Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand, Vladimir Grafov, Zalan Szakacs, Daniela De Paulis, Mint Park, and BMB con: Justin Bennett & Roelf Toxopeus.

Verzamelpunt voor tocht langs de kunstwerken

Het publiek verzamelt zich op elk moment tussen het vallen van de avond (vanaf 20:00 uur) en middernacht op het Meeting Point aan de PARK Kiosk Beatrixpark 1 naast het Boerenweteringspad. Om het kwartier beginnen er wandelingen waarbij je mee wordt genomen om acht unieke werken te ervaren in de duisternis van het park. De hele voorstelling duurt naar verwachting tachtig minuten. Toegang tot Eureka! is gratis.

Project van The Warp in het kader van Shadow Floriade
Dit project wordt georganiseerd door The Warp, een platform voor multimedia performance dat voornamelijk in de Kunstkapel en omgeving werkzaam is. Eureka wordt gepresenteerd in het kader van The Shadow Floriade ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Floriade in het Beatrixpark.

Mede mogelijk gemaakt door

Eureka! komt tot stand met steun van:
Gemeente Stadsdeel Zuid, Stimuleringsfonds, Amsterdam Fonds voor de kunst, Mondriaan Stichting en Prins Bernhard Cultuurfonds.

In het Beatrixpark! Meetingpoint: aan de PARK Kiosk Beatrixpark 1 naast het Boerenweteringspad