proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
zondag 9 juni 2024, 3pm – 5pm

Finissage: Colonised Landscapes and Spectral Deterritorialised Flora

Paula Albuquerque

Op zondag 9 juni nodigt Paula Albuquerque voor de finissage van de tentoonstelling Colonised Landscapes and Spectral Deterritorialised Landscapes EYE Filmmuseum Archive curatoren Leenke Ripmeester en Dorette Schootemeijer, en Universiteit van Amsterdam Media Studies wetenschapper Asli Özgen-Havekotte uit voor een gesprek over het Dekoloniseren van Filmarchieven en hun Ecologieën.

finissage: zondag 9 juni 2024
15:00 – 17:00

16:00: Paneldiscussie: het dekoloniseren van filmarchieven en hun ecologieën.
met kunstenaar Paula Albuquerque, EYE Filmmuseum Archive curatoren Leenke Ripmeester en Dorette Schootemeijer, en UvA Media Studies wetenschapper Asli Özgen-Havekotte.

 

Zone2Source nodigde deze lente Paula Albuquerque uit voor een onderzoekstentoonstelling waarin ze onderzoek uitvoert naar vraagstukken rond de representatie van het gekoloniseerde landschap.

In Colonised Landscapes and Spectral Deterritorialised Flora, creëert Albuquerque nieuw werk over de representatie van het gekoloniseerde landschap in voormalig bezette gebieden. Hierin onderzoekt zij de rol van vroege film als vorm van proto-surveillance die koloniale structuren in stand houden.