proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
16 juli 2022, 14.00 – 17.00 uur
workshop

Future Gardening

Kate Foster en collectief RE-PEAT

Veengrond vormt zich heel langzaam, maar toch wordt het voor de tuinbouw sneller geëxploiteerd dan het kan groeien. Zich realiserend hoe belangrijk turfvrij tuinieren is, nodigde Kate Foster het door jongeren geleide collectief RE-PEAT uit om een workshop te geven tijdens de tentoonstelling Our Living Soil. Het veranderen van tuinierpraktijken is een van de speerpunten van RE-PEAT in hun werk dat oproept tot een paradigmaverschuiving in veengebieden.

Onze workshop zal zowel kunst als wetenschap presenteren om de vraag te stellen: wat heeft potgrond te maken met veengebieden? En waarom zijn veengebieden zo belangrijk? Uitgaande van de omgeving van het Amstelpark zullen we ons afvragen: wat kan iedereen doen? Welke gewoonten moeten veranderen? Hoe zit het met het nationale en politieke niveau?

Vervolgens denken we na over hoe we ideeën voor een betere, veenvrije tuinbouw in de toekomst kunnen communiceren. Deelnemers worden uitgenodigd om suggesties te maken, door middel van collages en tekst. Het knutselproces zal ontspannen en informeel zijn, een kans om ideeën te delen en te praten met de RE-PEAT teamleden en kunstenaar Kate Foster.

Aanmelden voor deze workshop loopt via Eventbrite