proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
24 juni 2022 11.00 – 17.00 uur
Event

Machine Wilderness art-science fair

Tijdens de Machine Wilderness residencies in ARTIS doen acht kunstenaars experimenten en onderzoek naar de relatie tussen mens, natuur en technologie. Zij presenteren hun experimenten, ervaringen en observaties op vrijdag 24 juni tijdens de Machine Wilderness art-science fair in het pas geopende ARTIS Groote Museum (gratis toegang met Museumkaart). De fair is een dag van informele presentaties waar onze deelnemers hun onderzoek tonen op tafels en installaties, zodat de bezoekers een praatje met hen kunnen maken of mee kunnen doen aan kleine experimenten. Kun je een mier horen lopen?

Art-science fair

Van 11:00 tot 17:00 zullen de deelnemers aan de residency live demo’s en experimenten laten zien. De kunstenaars Heather Barnett, Ivan Henriques, Driessens & Verstappen, Antti Tenetz, Špela Petrič, Ian Ingram en Thomas Thwaites zullen hun onderzoeksresultaten – bijna allemaal persoonlijk – presenteren op 24 juni. Ook de studenten van de ArtScience Interfaculty tonen resultaten van hun onderzoeksperiode in ARTIS.

Heeft de robot van Ian Ingram de lichaamstaal van de Kroonduif geleerd? Wat heeft Antti Tenetz ontdekt over het nachtleven van wolven? Is Thomas Thwaites erin geslaagd een auto van wilgentenen te vlechten? En wat heeft de SPOTTER, een kunstmatige intelligentie, waargenomen tijdens haar bezoek aan verschillende dieren in ARTIS? Vraag het ze zelf, of kom naar de ochtendgesprekken met verzorgers en andere deskundigen met wie de kunstenaars hebben samengewerkt in het kader van hun onderzoek.

Programma

11:00 – 11:30 Openingsperformance
De fair opent met een performance van danser en choreograaf Kenzo Kusuda, die ook gastdocent was tijdens de 2-weekse ArtScience Interfaculty course “Why look at animals” die Cocky Eek organiseerde tijdens Machine Wilderness in ARTIS.

11:30 – 12:30 Kunstenaarsgesprekken #1
Na de openingsperformance hebben we een eerste blok van gesprekken met de deelnemende kunstenaars en gasten.

13:30 – 14:30 Kunstenaarsgesprekken #2 & studentenpresentaties
In de middag hebben we een tweede blok van gesprekken met de kunstenaars en studenten van de ArtScience Interfaculty zullen een aantal van hun onderzoeken presenteren.

Artis – Groote Museum