proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
25 – 26 juni 2022 en 2 – 3 juli 2022
Evenement

Machine Wilderness pop-up

Resultaten van artistiek onderzoek in ARTIS van acht kunstenaars

Thomas Thwaites, Driessens and Verstappen, Anti Tenetz, Ivan Henriques, Heather Barnett, Ian Ingram, Špela Petrič

Machine Wilderness pop-up in het Glazen Huis
25 & 26 juni en 2 – 3 juli 2022

Tussen 11 maart en 24 juni 2022 zijn acht internationale kunstenaars aan het werk in ARTIS. Het artistieke onderzoek is onderdeel van Machine Wilderness, een langlopend onderzoeksproject van Teun Karelse (FoAm) en Alice Smits van Zone2Source. De kunstenaars, ook wel ARTISt’s genoemd, verblijven ieder enkele weken in ARTIS en werken op diverse locaties in het park.

Na afloop van het programma in ARTIS (zie hier wat er tot en met 24 juni allemaal in ARTIS te zien is) presenteren de kunstenaars de resultaten van hun werk gedurende twee weekenden in het Glazen Huis van Zone2Source.

Te zien zijn onder de ‘Onschuldige Auto’  van Thomas Thwaites (lees verslag), de Spotter, een kunstmatige intelligentie van Driessens en Verstappen die over dieren leert en fantaseert (lees verslag), de ervaring van Antti Tenetz bij de wolven (lees verslag), een sculptuur van microben van Ivan Henriques, een podium voor gastdieren van Heather Barnett (lees verslag), de robotjes waarmee mensen en dieren kunnen communiceren van Ian Ingram, en een werk van Špela Petrič over het verzorgen van dieren en planten.