proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
20 juni, 11.00 – 17.00 uur
Event

Open studio: Heather Barnett & Budhaditya Chattopadhyay

Onderdeel van School for MultiSpecies Knowledges

Neem deel aan de derde publieke bijeenkomst van de School for MultiSpecies Knowledges. Via participatieve, belichaamde, zintuiglijke activiteiten in het park zal de School mogelijkheden tot het afstemmen op de multispecies gemeenschappen in het park uitdagen. Samen met kunstenaars Heather Barnett en Budhaditya Chattopadhyay zullen we artistieke en activistische tactieken verkennen.

De publieke bijenkomsten is voor iedereen die geïnteresseerd is uit om deel te nemen aan de experimenten van het programma en gesprekken met het cohort van deelnemers van de School. Het programma vindt plaats in de Orangerie in het Amstelpark, die door Zone2Source gebruikt wordt als een open Park Studio en nu het hoofdkwartier van de School is, maar zal gericht zijn op buitenexploraties. Tickets voor deelname aan de hele dag inclusief lunch zijn €15. Registratie zal zo snel mogelijk beschikbaar zijn via Eventbrite.

Programma

11.00-11.15 Welkom

11.15-13.00 Heather Barnett
Heather zal enkele recente multispecies ontmoetingen uit de studio, het lab en het veld met ons delen en ons uitnodigen om van perspectief te veranderen in hoe we onze omgeving en de vele levensvormen die onze habitat delen waarnemen en ermee omgaan.

13.00-14.00 Lunch

14.00-16.30 Budhaditya Chattopadhyay
Budhaditya zal co-listening workshops houden waar deelnemers gesitueerde affectieve betrokkenheid verkennen via plurivocaal luisteren en geaarde geluidspraktijken die bijdragen aan een actuele sociale behoefte aan solidariteit, inter-connectiviteit, meer-dan-menselijke en multispecies kennis en gemeenschapsvorming. De workshop is gebaseerd op individueel luisteren als sonische meditatie voor capaciteitsopbouw, en samen luisteren als beoefening van sociale cohesie, empathie, zorg en kennisuitwisseling.

16.30-17.00 Afsluiting en borrelen

 

Heather Barnett

Heather Barnett is een kunstenaar, onderzoeker en pedagoog die werkt met levende systemen en technologie voor beeldvorming. Haar werk onderzoekt hoe we multi-species ecosystemen observeren, beïnvloeden en begrijpen, met recent werk dat zich richt op niet-menselijke intelligentie, collectief gedrag en experimentele systemen voor co-enquiry. Heather is trajectbegeleider van de MA Art and Science en voorzitter van de Art & Living Systems Lab aan Central Saint Martins (University of the Arts London), gastdocent aan het Tokyo Institute of Technology, en stichtend lid van The Slime Mould Collective.

Budhaditya Chattopadhyay

Budhaditya Chattopadhyay is een in India geboren mediakunstenaar, onderzoeker en schrijver. Hij promoveerde in Sound Studies en Artistic Research aan de Academy of Creative and Performing Arts van de Universiteit Leiden, Nederland, en hij behaalde een MA in New Media aan de Universiteit van Aarhus, Denemarken. Chattopadhyay werkt met verschillende media, zoals geluid, tekst en bewegend beeld, en gebruikt verschillende technologieën zoals sensoren, AI en Machine Learning. Hij produceert grootschalige installaties en live performances waarin urgente kwesties aan de orde worden gesteld, zoals de klimaatcrisis, menselijk ingrijpen in het milieu en de ecologie, migratie, ras en dekolonisatie.