proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
15 mei 2022, 15 – 17 uur
Workshop

Perfect Nature – Nature’s Ghosts

Onderdeel van de Shadow Floriade

Neal White & Tina O’Connell

Neal White en Tina O’Connell geven een inloop workshop waarin het publiek een spookachtig reconstructie kan maken van recent en nieuw gevonden soorten met behulp van op licht gebaseerde cameratechnologie. Tussen 15.00 – 17.00 kun je de achterkant van het Glazen Huis binnenlopen voor de workshop. De kunstenaars zullen hun werk introduceren en een foto maken, die direct naar de deelnemers gestuurd worden.

De kunstenaars Neal White en Tina O’Connell nodigen je uit om deel te nemen aan een 10 minuten durende workshop. Tegelijkertijd dient de workshop als een campagne om de aandacht te vestigen op de impact van het menselijk gedrag op de biodiversiteit, waaronder de vernietiging van motten- en andere insectenpopulaties die deel uitmaken van onze ecologie. Tijdens dit evenement zullen de kunstenaars uw eigen spectrale beelden nemen, gebruikmakend van de speciale fototechniek die zij gebruikten voor hun installatie Truth to Nature.

In april zwierven de kunstenaars ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg door het Amstelpark om de geluiden van vleermuizen en nachtvlinders die in het park leven vast te leggen en beelden te maken van zowel recent ‘uitgestorven’ nachtvlinders als van nieuw ontdekte nachtvlinders in Noord-Europa en Nederland. Er doen zich veranderingen voor als gevolg van de klimaatverandering en de voortdurende vernietiging van leefomgevingen door de mens, waaronder toenemende lichtvervuiling en verwijdering van wilde weidegronden.

Praktische informatie

Datum: Zondag 15 mei 2022
Tijd: 15.00 – 17.00
Locatie: Glazen Huis
Ticket: n.v.t.
Voertaal: Engels

Glazen Huis

Het Glazen Huis