proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
29 mei 2021
Online Event

Sensoilations tijdens het 24h Global Online Peat-fest

4 sensoilatiesessies tijdens het 24-uurs Global Online Peat-Fest
29 mei 2021, van 10.00 – 21.00u (online)
Met Sphagnum papillosum, Tanya Lippmann, Jacqueline Heerema en Eline Kersten
In het kader van het Global Online Peat-Fest 2021 presenteren Tanya Lippmann, Jacqueline Heerema en Eline Kersten, de laatste twee waren in 2019 en 2020 deelnemers aan het Zone2Source-project Exploded View, een aantal Sensoilation-sessies vanuit het Amstelpark. De twee weken na deze sessies blijft Jacqueline Heerema voor een werkperiode Aardtijd werken bij Zone2Source in Het Glazen Huis.
(lees verder onder de foto)

Elke sensoilatiesessie omvat een uitwisseling tussen Sphagnum papillosum, Peat Poetry, Soils Spheres (elk een zintuiglijke workshop van 10 minuten) en woordoefeningen tussen wetenschappen, kunst en activisme. De sessies zijn live vanaf veengerelateerde locaties in Amsterdam: de Green Tribe, het Land in Wording, Amstelpark en bij de Amstel zelf.
04.30-05.00 vooraf opgenomen sessie
09.00-09.30 live bij Green Tribe
15.00-15.30 live in Land in Wording / Zone2Source
21.00-21.30 live langs de Amstel
Volledig programma van middernacht tot middernacht van Peat-Fest 2021 zie Peat-Fest 2021 of het programma onderaan de pagina.
Georganiseerd door RE-PEAT Collective, een door jongeren geleid activistisch collectief dat aandringt op een paradigmaverschuiving in veengebieden, met speciale dank aan de Green Tribe en Zone2Source.
Bio:
Sphagnum papillosum (aarde, 100.000 jaar BP – nu, _) is een soort die niet alleen de atmosfeer reinigt, maar ook een levende, niet-levende habitat biedt aan miljoenen andere soorten. Sphagnum is zowel een soort vegetatie als de belangrijkste bijdrage aan een veen- en veenbodem. Sphagnum veengebieden groeien lokaal hier in Nederland maar er kan ook gezegd worden dat de Nederlandse landmassa is gevormd door en (vrijwel geheel) bestaat uit Sphagnum.
Tanya Lippmann (Australië, 1988; zij / hun) is een promovendus binnen het Cluster Climate and Biogeosciences Research aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Jacqueline Heerema (Nederland, 1958; zij / haar) is een conceptuele kunstenaar en (sub) urban kunstenaarscurator. Jacqueline is gefascineerd door de constructie van ’tijd’ en veranderende percepties van waardesystemen, die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen.
Eline Kersten (Nederland, 1994; zij / haar) is kunstenaar en kunstenaarscurator. Ze is geïnteresseerd in de betekenis die we aan landschappen geven door de verhalen die we erover vertellen, en de manier waarop deze persoonlijk, politiek, historisch of ecologisch gekleurd zijn.