proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
nieuws

Zone2Source opgenomen in Kunstenplan AFK 2021 -2024

Verse bloemen uit het Amstelpark Het team en bestuur van Zone2Source zijn ontzettend blij (en opgelucht) dat Zone2Source voor het eerst is opgenomen in het 4-jaren Kunstenplan (2021 – 2024) van het Amsterdam Fonds voor de kunst (AFK)!
De commissie schrijft: “het artistieke uitgangspunt van de stichting om vanuit een positieve blik kunst, natuur en technologie met elkaar in verband te brengen kent een originele signatuur….. .. nadruk leggen op cultureel diverse perspectieven op de relaties tussen natuur en cultuur getuigt volgens de commissie van artistieke eigenheid. Het programma ‘Proeftuin voor het Chtuluceen’ is een nieuw tijdperk, waarin de relatie tussen mens en aarde radicaal herdacht wordt en waarin we onze verstrengeling met al het leven om ons heen vieren….. en plaatst, niet de mens centraal, maar de vrolijkheid en het plezier van de verstrengeldheid (sic) van al het leven. De commissie vindt dit een prikkelend artistiek perspectief”.
De 4 jaar ondersteuning vanuit het Kunstenplan geeft Zone2Source een fantastische en noodzakelijke basis om onze ambities de komende jaren voort te zetten en een duurzame organisatie te ontwikkelen die zich op het scherpst van de snede bezig houdt met artistiek onderzoek naar de belangrijke ecologische vraagstukken van onze tijd.
Lees hier over de vierjarige subsidies 2021-2024