proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
parkstudio
26 juni - 18 juli 2023
Residentie

Arbuscules and Constellations

Annabel Howland

Arbuscule 01, Annabel Howland, 2023, pen and ink on paper 125mm x 180mm

Het werk van Annabel Howland ontstaat door artistiek onderzoek naar onderwerpen of fenomenen die raakvlakken hebben met kunst, wetenschap en financiën. Het creatieve proces van het verkennen van een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en het doorlopen van verschillende media en artistieke talen opent nieuwe ruimtes voor de kijker, voor verbeelding en voor genuanceerde reflectie.

Annabel zal tot 18 juli het Amstelpark verkennen en teken-, praat- en wandelsessies houden met kunstenaars, wetenschappers en performers om kwestie’s rondom interdisciplinaire projecten te bespreken en verkennen,  en om in te gaan op de fundamentele vragen die ten grondslag liggen aan wat we doen – wat drijft ons, wat maakt ons gek?  Er zal een lange tekening/collage ontstaan in de trant van het surrealistische cadavre exquis.

Ons collectieve “voortreffelijk lijk” wordt onthuld op dinsdag 18 juli in de Orangerie Park Studio vanaf 18:00 uur. Er zal ook nog een vertoning zijn van Annabel’s film This Entangled Land (24′) om deze residentie af te ronden.