proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
tentoonstelling
15 december 2018 - 03 February 2019
Tentoonstelling

Beholder

Vladimir Grafov

Beholder van Vladimir Grafov
15-12-2018 t/m 03 -02-2019
Opening:  Zaterdag 15 December, 16 uur—18uur
Met performances door o.a. the Taciturn Receiver


Zone2Source werkt samen met The Warp aan hun jaarlijks terugkerende Multimedia event in en rond het Glazen Huis. Dit jaar is het event gecentreerd rondom de installatie ‘Beholder’ van Vladimir Grafov. Om de tentoonstelling in te luiden zullen er tijdens de opening verschillende performances die zich verhouden tot de installatie opgevoerd worden door o.a. the Taciturn Receiver (een samenwerking tussen Vladimir Grafov, Lee Ellickson en Dirk Bruinsma)
Beholder, Vladimir Grafov
In de donkere wintermaanden zal het Glazen Huis en haar directe omgeving een soort van omgekeerd panopticum zijn.  Een kinetisch licht sculptuur dat in het Glazen Huis geplaatst zal worden, produceert overdag een weloverwogen spel van gekleurde reflecties. Wanneer de avond valt, zal het bereik van de sculptuur vergroten doordat de laserstralen de contouren van de bomen en struiken zichtbaar maken. Het patroon van natuurlijke vormen dat zo ontstaat, wordt zichtbaar voor de toeschouwer en creëert de voorstelling van het omgekeerde panopticum: het oog van de projector brengt de omgeving in kaart, maar is zelf ook het object dat bekeken zal worden.
Deze lichtsculptuur is alleen buiten zichtbaar, dagelijks van 14:00 tot 19:00 uur.


AFSLUITEND EVENEMENT:
Candlemas Correlations: A Dead of Winter Festival of Lights
Zaterdag 2 Februari 2019,  16 uur – 22 uur

The Warp presenteert deze dag verschillende ruimtelijke audiovisuele performances in het Amstelpark. Performances van o.a. The Taciturn Receiver, Philip Vermeulen & Mischa Dams, Robbert Van der Horst en Vluchtige Bouwwerken, Mark Bain, The White Noise Orchestra en The Errant Cirkle. Er zullen op een later tijdstip nog meer performers bekend worden gemaakt.

Beholder Brochure

Tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

          logo-stimuleringsfonds           logo-afk-72dpi

Het Glazen Huis