proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
tentoonstelling
25 december 2023 t/m 6 januari 2024

Vier de Aarde

Circus Andersom

Elke dag van 25 december t/m 6 januari van 16:00 – 18:00
Amstelpark, Zone2Source in het Glazen Huis.

Opening donderdag 21 december, 16:00
Afsluiting 6 januari 16:00

Samen met Circus Andersom nodigen we iedereen uit voor een bijzondere viering van de aarde tijdens de donkere feestdagen in het Amstelpark. Hoewel kersttijd oorspronkelijk staat voor bezinning en naar binnen keren, is het hedendaagse kerstfeest vaak overladen met overvloed.

VIER DE AARDE biedt een andere perspectief, en is een hartverwarmend aarde-ritueel, omgeven door vuur en warme chocolademelk, om de voedende kracht en het thuis dat de aarde ons biedt te vieren.

We vragen je om een handje aarde mee te nemen van een plek waar je verbinding met de aarde ervaart. Deze aarde kun je ter voorbereiding thuis drogen en schoonmaken (takjes, wortels en steentjes eruit) en meenemen voor een bijzondere ceremonie in een installatie in het Glazen Huis.

VIER DE AARDE is onderdeel van Reis naar de Aarde, een tot de innerlijke verbeelding sprekende expeditie van makerscollectief Circus Andersom. Een publieke zoektocht naar vormen, ideeën, taal, routes, ankers en kompassen, om tot een herijking van onze band met onze thuis planeet te komen.

 

Openingstijden:
Dagelijks van 25 december tot 6 januari, 16:00 – 18:00
Zone2Source, het Glazen Huis, Amstelpark

Voor het volledige programma, inclusief lezingen en workshops, kun je terecht op www.vierdeaarde.nl.

Met steun van Amsterdam Stadsdeel Zuid en Mondriaan Fonds.

 

 

Het Glazen Huis