proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
14 June, 16:00-18:00
Opening

Opening Genomic Gastronomy Garden

Genomic Gastronomy

Kom langs op vrijdag 14 juni voor de feestelijke opening van de GENOMIC GASTRONOMY GARDEN!

De GENOMIC GASTRONOMY GARDEN kweekt en interpreteert eetbare planten. Bestudeer hier de technologieën en ecologieën van menselijke voedselsystemen, en proef en debatteer over de geschiedenis en toekomst van voedsel. De planten in de tuin prikkelen de verbeelding over de ruimte en diepe tijd, terwijl bezoekers in het hier en nu aarden door middel van een reeks openbare activiteiten, waaronder collectieve tuindagen, workshops voor zaadbesparing, oogstfeesten, gezamenlijke proeverijen en interpretatieve rondleidingen.

Vrijdag 14 juni, 16.00 – 18.00 uur 
Boekpresentatie en opening van de tuin met Planting Party, 
Start bij de Orangerie om 16.00 uur.

16.00 uur Artist talk in de Park Studio (Orangerie) 
De kunstenaars bespreken hun plannen voor het groeiseizoen 2024 en lanceren hun nieuwe publicatie Space Seeds, over eetbare planten die zijn gereisd naar – of gekweekt zijn voor – de ruimte. Samen brainstormen we over hoe we de Genomic Gastronomy Garden de komende twee jaar verder gaan ontwikkelen.

17.00 uur wandeling naar de tuin: Opening & Plantfeest 
Na de artist talk kunnen bezoekers om 17.00 uur met ons meelopen naar de tuin, voor een openingsceremonie en plantfeest. Neem laarzen en tuinhandschoenen mee, want we zullen samenwerken om metingen uit te voeren, boomstammen te verplaatsen, grond uit te graven en een tuinbed te planten voor ons Satellite Seed Savers-project.