proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
4 en 11 Juni, 2023
Event

Plantas Harmonias: Cyanotypie en Kurkuma workshops

Farah Rahman

Als onderdeel van Plantas Harmonias: Connecting continents through medicinal and ritual plants, zal Farah Rahman twee workshops begeleiden waarin wij onze eigen cyanotypes en kurkuma fotoprints maken met het gebruik van zonlicht, water en organische materialen uit de omgeving van het Amstelpark. Tijdens het verzamelen van deze planten en organische materialen, gaan we dieper in op hun betekenissen en geschiedenis.

Aan het einde van de workshop kunnen de deelnemers hun eigen cyanotypie afdrukken mee naar huis nemen en zullen de kurkumaprints in de tentoonstelling achterblijven.

Deze workshops zullen plaatsvinden op zondagen 4 en 11 juni, vanaf 12:00 uur. Van 8 tot 88, families zijn welkom. Om je aan te melden stuur een email naar communicatie@zone2source.net.

Voor Plantas Harmonias: connecting continents through medicinal and ritual plants door Farah Rahman, wordt de tentoonstelling een plek voor presentatie, experiment en veldwerk. In Plantas Harmonias neemt zij bezoekers mee om gezamenlijk op ontdekking te gaan tijdens wekelijkse werksessies, workshops, en expedities in het park. De tentoonstelling en het Amstelpark vormen samen een laboratorium voor onderzoek naar complexe (post)koloniale relaties tussen mensen en planten.