proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
event
22 juli 2023
Event

Testrit van de ‘Harmless Car’ van Thomas Thwaites

Thomas Thwaites

Het concept voor Harmless Car is ontstaan tijdens Thomas Thwaites’ deelname aan de Machine Wilderness residenties in ARTIS Royal Zoo, die Zone2Source in het voorjaar van 2022 organiseerde. Met zijn Harmless Car beoogt Thomas Thwaites een gezinsauto te maken waarvan het proces, de materialen en het gebruik volledig onschadelijk is voor alle mensen, wezens, en dingen. Met dit tot mislukken gedoemd project onderzoekt Thwaites samen met het publiek voor wie, en met welke gevolgen, we onze technologieën ontwerpen en voor welke schade we verantwoordelijkheid willen nemen.

Tijdens de tentoonstelling Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, zullen diverse workshops, events en debatten georganiseerd worden. Op 22 juli, aan het einde van zijn residentie in het Glazen Huis, zal Thomas Thwaites een lezing geven en de Harmless Car rond het Amstelpark rijden. U bent van 16.00 tot 18.00 welkom om deze testrit bij te wonen en met de kunstenaar in gesprek te gaan.

In de context van zijn meest opmerkelijke werken, zal Thomas Thwaites tijdens zijn residentie in het Glazen Huis van 9 t/m 22 juli werken aan zijn nieuwste project: Harmless Car. Hiervoor zal Thwaites de tentoonstellingsruimte transformeren tot openbare werkplaats waar bezoekers worden uitgenodigd om aan het ontwerpproces deel te nemen en te speculeren over de (on)mogelijkheden van ‘harmless” design. De tentoonstelling Tomorrow, tomorrow, and tomorrow zal te zien zijn t/m 10 september.

Watch the video of the harmless car test drive here