proeftuin voor kunst & ecologie
MAP
research

School for MultiSpecies Knowledges 2022

Met veel genoegen houden Zone2Source en Open Set de School for MultiSpecies Knowledges met een geselecteerd aantal deelnemers. Ontwikkeld door Open Set (een alternatief leerplatform) en Zone2Source (een platform voor kunst, natuur en technologie), zal de School het Amstelpark transformeren in een territorium voor onderzoek en experiment tussen 14 mei en 3 juli 2022. Er zullen een reeks aan openbare evenementen gehouden worden, je bent uitgenodigd om aan deze gesprekken en experimenten deel te nemen.

De deelnemers zullen wekelijks bij elkaar komen met gasten om te onderzoeken hoe we ons kunnen afstemmen met andere levensvormen. De Orangerie en het Amstelpark fungeren tijdens hun onderzoek als laboratorium. De resultaten van het onderzoek zullen onthuld worden als tentoonstelling en een publieksprogramma tijdens de laatste twee weken van juni. De vragen die ze zullen meenemen in hun onderzoek luiden als volgt: welke tactieken hebben we nodig om ons af te stemmen op de ritmes van het andere leven om ons heen? En wat voor publieke formats kunnen we ontwikkelen om mensen mee te nemen in onze verkenningen?

Agenda

 • 14 mei
  Start van het programma met een kick-off evenement.
 • 30 mei
  Open studio met de deelnemers van de School en Neal White & Victoria McKenzie van 11 – 17 uur bij de Orangerie.
 • 20 juni
  Open studio met de deelnemers van de School, Heather Barnett en Budhaditya Chattopadhyay van 11 – 17 uur bij de Orangerie.
 • 2 & 3 juli
  Publieksprogramma.
 • 3 juli
  Finissage van de School met gast Laura Cull.